Coses sobre mi

Intent ser escriptor / A la recerca del temps perdut / Gaudint dels tresors trobats

Visc aïllat / Literàriament i físicament parlant / Nascut a les Illes Balears / Viscut pel món (però no estic segur que m’hagi servit de molt) / Resident en l’aïllament…

A la xarxa publico amb freqüència a Aïllat [mots i enderrossalls], ECLèCTIA, Llibres per Llegir.cat, Issuu o Relats en Català, entre molts altres llocs.

Aquí teniu unes dades meves:

Josep Manuel Vidal-Illanes (Maó, 1961). Doctor en Dret, Misser i docent universitari que compagina la seva pluriocupació amb l’escriptura. Nasqué com a José Manuel Gómez González, però com a nom de ploma va triar els llinatges de les seves àvies ––els seus tercer i quart cognoms––, en homenatge a les dones que visqueren eclipsades pels seus respectius marits i que varen ser l’essència de les seves llars (però això és una altra història).

Va començar a escriure de jove sense cap èxit, i fou amb la maduresa quan reprengué l’ofici amb l’eclosió de les revistes digitals i Internet. Majorment ha escrit relats breus contemporanis ––en alguns casos experimentals–– i narracions en format de novel·la curta. Entre les seves obres publicades es poden destacar “Entre niguls canviants”, Els sorolls, la nit, el veí”, “Tren equivocat” i “Bumerang”, (totes elles publicades a “La lluna en un cove. Revista de relats de ficció”.

Principalment ha publicat en format digital en revistes i premsa alternativa, tot i que en paper poden llegir-se relats seus publicats en diverses revistes. Properament veurà la llum el volum que recull vint relats més un, amb el títol “Vol subtil” (en producció).

La seva novel·la “Júlia i la xarxa” va ser seleccionada pel jurat del Premi Joaquim Ruyra de narrativa, als Premis Recvll de l’any 2011 (3r classificat) i s’ha editat en paper i e-book per Punto Rojo Libros (2014).

També ha publicat la narració de novel·la negra “Fugida” al volum “Lluna Negra”, juntament amb Peer Yerømssom i Dora Muñoz (Bubok, 2013 i Punto Rojo Libros, 2014).

JMVidal-Illanes_llàpis

Hi ha més sobre mi a: http://www.jmvidal-illanes.cat

Una bona font de mini-relats meus:

http://aillatrelats.wordpress.com/

http://jmvidal-illanes.blogspot.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s